Klargør for print     E-mail Artikel

Fur
FUR 1 - klubbens gaffelrigger

FUR 1 blev bygget som FREM 2 i 1922 og var skolebåd i sejlklubben FREM indtil 1959, hvor man solgte den til YF. På det tidspunkt var den i så ringe stand, at man i FREM ikke ønskede at beholde den. Skiftende bådhold i YF har igennem årene vedligeholdt den, så den nu fremstår i en god stand for en træklubbåd. En af fordelene ved træbåde er jo, at man bare skifter de rådne stykker i den rækkefølge de kommer. Det er kun stævne og køltræ, der er kritisk, og de blev for første gang skiftet i 1990, så der er stadig mange års god sejlads i den gamle dame.

I foråret, er de gamle træbåde et socialt samlingspunkt i klubben, som kraftigt kan anbefales for både nye og gamle medlemmer.
Vi er i FUR 1's bådehold ikke tilhængere af arbejdspligt og arbejde for sejlads; men vi er glade for enhver hjælp, lille eller stor, til forårsarbejdet, og vi vil meget gerne understrege, at vi ikke er en lukket klikke. Så kom og leg med - vi har det faktisk rigtig hyggeligt.

FUR 1 er klubbens flagskib. Den bruges af sejlerskolen, når lærene og eleverne har brug for at sejle et rigtigt skib, og alle klubmedlemmer kan sejle med den, hvis de har klubbens førerprøve, dog må en førsteårsfører ikke sejle den uden at have en anden fører med. Den har godt nok 5 sejl; men den er meget nem og kontant at sejle, og der er faktisk ikke flere snore at trække i end på en Yngling. For dem, der synes, at det er en stor mundfuld at få startet op med at sejle den, er bådholdet altid villig til at tage med ud de første gange, og ellers sejler bådholdet næsten fast hver lørdag eftermiddag, hvor alle medlemmer er meget velkomne til at tage med ud. Aftaler om sejlads kan træffes igennem Søren på 45803274.